Dag 27

Puenta la Reina - Viana

30 augustus

We hebben vandaag een heleboel klimmertjes gehad,  vermoeiend. We hebben een heleboel haarspeldbochten gehad. Bij klimmertjes horen ook afdalingen die weer heerlijk zijn. We hebben stukjes van Spanje gezien die als een lappendeken onder ons lag. Geweldig mooi, ik kan jullie aanraden op  jullie fiets te stappen en kom kijken. Het is wel goed heet. De Spanjaarden zijn  heel hulpvaardig. We zijn nu in een plaatsje dat Viana heet en dat is 5 km van Logrono. Alle dorpjes zien er verzorgd en mooi uit.
Torres del Rio. Na Sansol volgde een afdaling in het dal van de Rio Linares met een prachtig uitzicht op een goed bewaard gebleven stadje Torres del Rio. Voorbij deze plaats volgde een gestage klim (7 km) en bleef het landschap heuvelachtig.
Viana  was een sterk vestingstadje dat de doorgang naar Estella verdedigde vanaf een  heuvel. Het werd in 1219 door Sancho de Sterke gesticht en was vanaf 1423 enige  tijd centum van een klein vorstendom.
Het is vreemd dat als je moe en  verhit aankomt en je drinkt je eerste biertje en je neemt een lekkere douche dat je al je ellende vergeten bent. En dan op weg naar een internetcafe om aan ons  dagelijks verslag te beginnen.
We hebben 62km gefietst en hebben er nog steeds zin en plezier in.
Groetjes vanuit een heet Spanje.

Dag 26

Foto’s dag 27

Dag 28