Dag 28

Viana - Belorado

31 augustus

Vanochtend vertrokken met een strak blauwe lucht. Het was  een schitterende dag, lekker gefietst de temperatuur liep op naar 35 graden.
Na Viana eindigt de Navarra-streek en daalt de route af in een uitgestrekte groene vallei van de Rio Ebro, hier begint oud Castilie. En in het  bijzonder de Rioja: een vriendelijke landstreek met de beroemde wijnen van dezelfde naam.
Santo Domingo, Volgens de legende trok een Duits gezin , betaande uit vader, moeder en zoon naar santiago. De dochter van de herbergier werd verliefd op de zoon, die geen interesse had. Beledigd als zij was, sloeg  haar liefde om in haat en zij wilde wraak. Zij verborg een kostbare beker in zijn bagage en beschuldigde hem van diefstal. De jongen werd veroordeeld en  opgehangen
De bedroefde ouders wilden eenĀ  blik werpen op hun zoon die toen hijĀ  zei dat hij nog leefde, hij werd door de heilge st Christoffel omhoog  gehouden aan zijn voeten.
Zijn ouders liepen naar de rechter die hun zoon had  veroordeeld en vertelde wat er gebeurd was. De rechter die net een gebraden haan  en een kip aan het eten was wilde hen niet geloven en zei 'uw zoon is net zo levend als de haan en de kip op mijn bord'. Meteen daarop kregen de beide vogels  hun veren terug en vlogen luid kakalend van tafel af. De rechter overtuigd liet de jongen losmaken en de herbergiersdochter werd op zijn plaats opgehangen.
Sindsdien hebben steeds een levende haan en kip een plaats in de kerk.
We hebben 88 km gefietst

Dag 27

Foto’s dag 28

Dag 29