Dag 26

 

Roncesvalles - Puente la Reina

29 augustus

Lekker met wolken vertrokken, heerlijk koel. Je komt onderweg zoveel pelgrims tegen en iedereen roept `bon Camino´, het heeft wel een heel bijzonder sfeertje. Weinig fietsers voornamelijk wandelaars. Onderweg toeteren vrachtwagens naar ons, mensen hangen uit hun auto en schreeuwen `bon Camino´. We moeten er af en toe echt om lachen.
We hebben de eerste 15 km alleen maar gedaald, dat is lekker wakker worden. Maar zoals jullie al kunnen raden staan er weer klimmertjes op het menu.We zijn door Pamplona naar Puente la Reina gefiets.
Puenta la Reina is een schitterend oud stadje, geweldig mooi. Terrasjes half op straat de geur van Koffie gecombineerd met Spaanse sigaretten en knoflook, we zijn echt in Spanje.
Er is een middeleeuws marktplaats bij een paar cafe´s. Er is een brug die 900 jaar oud is, hij loopt over de Rio Arga. Het werd vervaardigd in opdracht van koningin Dona Mayor, echtgenote van Sancho de Sterke, om de vele pelgrims een natte overtocht te besparen. Het is intussen goed heet geworden en de zonnebrand is tevoorschijn gekomen.
We hebben 83 km gefietst

Dag 25

Foto’s dag 26

Dag 27