Dag 30

Tardajos - Fromista

2 september

Villandiego: Hier hebben we enkele holwoningen gezien die uit rotsen gehouwen zijn en aan de voorkant voorzien van deuren en ramen: de omgeving is een uitgestrekte hoogvlakte, we fietsen hier op 900 meter hoogte.
San Anton  rune: Plotseling duiken de overblijfselen op van de vroegere Abdij van San Anton  (12e eeuw). De weg loopt onder de bogen door. Rechts in de muur bevinden zich twee nissen waar de verlaten compostela-gangers brood en wijn aantroffen.
Castrojeriz: De rune van de tempeliersburcht op de top van  de heuvel dateert waar- schijnlijk uit de 8e eeuw en is getuige geweest van enkele veldslagen tegen de moren, die zich op de vlakte afspeelden.
Brug over de Rio Pisuerga met negen bogen. Dateert uit de middeleeuwen, echt heel mooi. Onder  deze brug hebben we heerlijk geluncht.
Fromista: Iets voor Fromista bevinden zich oude sluizen van het Canal de Castillo. Etappe gewijs boven elkaar. De muren lopen enigszins gebogen om de druk te weer- staan. Fromista is afgeleid  van Frumenta wat betekent vruchtbare grond.
We hebben 70 km gefietst, het  blijft erg heet we komen waarschijnlijk geroosterd terug. Het fietsen gaat ons  goed af, we genieten volop. We kunnen het jullie aanraden
Hasta Luego

Dag 29

Fotos dag 30

Dag 31