Voorbereiding

Voor ons is het de derde meerdaagse tocht. In 2003 hebben wij de ronde van Nederland gefietst. Wij fietsten gemiddeld tussen de 80 en 100 km per dag.
Totaal 1000 km in twee weken.

In 2004 zijn we op de fiets naar Basel gegaan, dat was ook 1000 km,
elke dag tussen de 75 en 120 km, beide jaren is het ons goed bevallen.

In januari 2005 zijn wij begonnen met conditietraining, elke dag 30 min op de crosstrainer en 30 min op de fietstrainer, beide apparaten hebben wij aangeschaft en trainen thuis. Als het weer een beetje beter wordt dan gaan wij grotere afstanden buitenshuis fietsen.

Wij hebben van februari tot nu toe 2700 km buiten gefietst, voornamenlijk rond de Rottemeren en omgeving

 Fietsen: Wij hebben twee Koga Miyata Randonneur aangeschaft en deze bevallen goed

 

Het zijn sportieve goede fietsen

 

Nederlandse Genootschap van Sint Jacob

Wij zijn lid geworden van de Nederlandse Genootschap van Sint Jacob. Dat hebben wij gedaan omdat wij de officiële route willen fietsen en de pelgrimspas te krijgen. Wij zijn daar zeer vriendelijk ontvangen, en we konden praten met mensen die de tocht al enkele malen hebben gedaan. We hebben wat hints en tips gekregen en zo onze inpak lijst samengesteld.

•Daar hebben wij een Pelgrimspas gekregen
•Een adreslijst met Fietsenmakers onderweg
•Een lijst met mogelijke overnachtingen, winkels, apotheek etc.

De Compostela
Bij aankomst in Santiago kunt u zich melden bij het Pelgrimskantoor in een straatje naast de kathedraal. Op vertoon van uw vol gestempelde pelgrimspas ontvangt u daar het pelgrims diploma, de 'Compostela'. Hiertoe dient u minimaal de laatste 100 km te voet, 200 km per fiets, of 300 km te paard hebben afgelegd. Dagelijks een stempel verkrijgen is een besliste voorwaarde voor het verkrijgen van de Compostela!
Maak een paar kopieën van deze Compostela. Op vertoon hiervan komt u mogelijk in aanmerking voor een gratis pelgrimsmaaltijd in het beroemde parador De los Reyes Catholicas. Ook biedt Iberia aan terugreizende pelgrims vaak kortingen op lijnvluchten naar huis.

Publicatie
Thuisgekomen kunt u een kopie van uw Compostela zenden aan het Genootschap. Voeg dit formulier, geheel ingevuld en ondertekend, bij de kopie. Dan wordt u opgenomen in onze databank van Nederlandse pelgrims die Santiago hebben gehaald, en wordt uw naam gepubliceerd in de Jacobsstaf.

De Jacobsspeld
Pelgrims die in de Middeleeuwen in Santiago waren geweest, liepen terug met de Jacobsschelp op hun kleding. Dat is tegenwoordig enigszins bezwaarlijk. Maar voor inzenders van de Compostela heeft het Genootschap de gouden Jacobsspeld laten maken. Dit is een reversspeldje met een fraaie, vergulde, Jacobsschelp, voorzien van een knijpertje. Deze unieke Jacobsspeld kost € 6,-- (inclusief verzendkosten) en wordt uitsluitend verstrekt aan leden die hun Compostela ingezonden hebben.

Adres:
Huis van Sint Jacob
Informatie centrun Santiago de Compostela
Lange Nieuwstraat 9 a
3512PA Utrecht