Dag 35

Puerta Pedrafita - Portomarin

7 september

Wij zijn blij dat we gisteren eerder gestopt zijn er was zoveel te klimmen en  zoveel te bewonderen vandaag. Hadden we het gisteren gedaan was het aan ons voorbij gegaan. Zoals elke dag zijn er weer klimmertjes en afdalingen en het blijft heet. We beginnen er aan te wennen. Vandaag was echt een perfecte dag,  zoveel mooie dingen gezien, wij laten jullie een fractie zien van wat wij meemaken en zien.
Cebreiro: Je waant jezelf in de middeleeuwen. Het  dorpje bestaat uit een tiental huizen en een tiende eeuws kerkje. Het ligt in de  provincie Galicië. Huizen en muurtjes zijn op Keltische wijze gebouwd.
Samos heeft een indrukwekkende gebouwencomplex namelijk  Monasterio San Julian de Samos. Delen hiervan dateren uit de 11e en 12e eeuw maar het is reeds in de 6e eeuw gesticht. Na een brand heeft het gebouw een uitgebreide renovatie ondergaan.
Portomarin: ligt aan een stuwmeer Rio  Miño. Het oude dorp ligt onder het waterspiegel. De mooiste gebouwen zijn steen voor steen afgebroken en hogerop weer in elkaar gezet.

We hebben vandaag  75 km gefietst.

Dag 34

Foto’s dag 35

Dag 36

NOG 2 DAGEN !!!