Dag 33

Hospital de Orbigo - Ponferrada

5 september

We zijn begonnen met 20 km vlak te fietsen, daarna werd het klimmen geblazen. We hebben zo geod als de hele dag geklommen, 8%, 10% en 12%. Geloof mij maar 12 %  is zeer stijl en je hapt naar adem. We zijn van 700 meter naar 1500 meter geklommen naar Cruz de Ferro.
Cruz de Ferro, daar staat een boomstam van ongeveer 5 meter hoog met daarop een ijzeren kruis, het ‘cruz de ferro’ met daaromheen een reusachtige hoop stenen. Sinds lange tijd gooien pelgrims hier  een steen die ze van huis hebben meegnomen, meer als symbool van de last die ze  met zich meedragen en daarvan ze zich kunnen bevrijden door hun pelgrimstocht naar Santiago de Compostela.
Wij hebben ook een steen van ons neergelegd om een traditie van eeuwen voort te zetten. Het heeft wel wat.
Zoals je altijd met klimmertjes hebt, krijg  je ook afdalingen. Het was schitterend,  adembenemende uitzichten en erg lekker. Wij hoefden een heel lange tijd niet meer te trappen, kilometers lang.
We hebben 80 km gefietst. De remmen  hebben het perfect gedaan we zijn veilig beneden gekomen. Onze wielen waren heet  van het remmen en hebben daardoor af en toe gepauzeerd om ze af te laten  koelen.
Morgen hebben we weer zo´n kilm voor de boeg.

Dag 32

Foto’s dag 33

Dag 34